Salam Aidilfitri 1436H




Bila takbir mula bergema
Tanda tibanya hari kemenangan
Syukur kepada yang Maha Esa
Menyambut Syawal dengan kemeriahan

Dari jauh maaf ku pinta
Atas kekhilafan tanpa sengaja
Tersilap kata, terkasar bahasa
Bimbang ada hati yang terasa

Sengketa lalu diingat jangan
Biarlah di buka lembaran baru
Di bulan indah penuh kemuliaan
Moga silaturahim erat berpadu

Hidup di dunia hanyalah sementara
Mengharap rahmat dari Pencipta
Memohon ihsan amalan diterima
Moga hidup bahagia selamanya.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
TAQOBBAL ALLAHU MINNA WA MINKUM

Sekian. Wassalam
Gambar : Senja di Bandar Tasik Selatan

p/s : maaf, tidak dapat bw untuk seketika ini atas sebab masa & efek double kalau mengomen di blog kawan2…

16 thought on “Salam Aidilfitri 1436H”

  1. Hero Borneo says:

    Salam adilfitri dan maaf zahir batin..jika ada perasaan terguris tu..harap jangan disimpan..marahkan saya balik biar tiada dendam di hati kita..cewah..ayat power nie.

    1. admin says:

      Isk..isk…dah macam mak tiri pulak nak marah anak orang ๐Ÿ˜€

      Selamat hari raya aidilfitri HB. Thanks ๐Ÿ™‚

  2. Asep Haryono says:

    Assalamualaikum Warrahmatullahi wabarokatuh
    Sahabat semuanya di sini
    Bloggerwan/Bloggerwati di Malaysia
    Dan Di seluruh Dunia

    Hari kemenangan bagi Umat Muslim di seluruh dunia sudah tiba. Hari kemenangan bagi kita semua setelah sebulan penuh berjibaku menahan segala sesuatu yang (bisa) membatalkan Puasa Ramadhan 1436 Hijriah.

    Pepatah mengatakan "Luka karena sayatan pisau bisa dicari, namun luka di hati karena ucapan , kata kata dan perbuatan kemana lagi obatnya hendak dicari". Maaf kalau salah kutipannya. Oleh karena itulah maka :

    Saya, Asep Haryono beserta keluarga : Rudi Maryati (Istri), Abbie Muhammad Furqan Haryono (7th, anak) dan Tazkia Montessori Putri Haryono (4,5 th, anak) di Pontianak, Kalimantan Barat mengucapkan

    Selamat Hari Raya Iedul Fitri
    1 Syawal 1436 Hijriah
    Minal Aidzin Walfaidzin
    Mohon Maaf Lahir dan Bathin

    Wassalamualaikum Warrahmatullahi
    Wabarokatuh

    Asep Haryono dan Keluarga
    Komplek Duta Bandara Permai. Blok C6/14. Jalan Ahmad Yani 2. Supadio – Pontianak.Kalimantan Barat. INDONESIA
    BBM : 57135383 /WA : 08977749155
    Twitter:@AsepHaryonoKGI

    1. admin says:

      Ucapan Selamat hari raya aidilfiri juga untuk Mr Asep & family.

      Terima kasih atas kunjungan. ๐Ÿ™‚

  3. SalbiahM says:

    salam Aidilfitri kak Fidah..mohon maaf zahir batin kalau ada salah silap ye..

    1. admin says:

      Sama-sama Sal. Akak pun minta maaf kalau ada salah dan silap.
      Selamat hari raya aidilfitri. Taqobbal Allahu Minna WaMinkum

  4. Qaseh Vee says:

    selamat menyambut aidil fitri . mohon maaf zahir dan batin …

    1. admin says:

      Sama-sama Vee. Kot ada tersilap kata terkasar bahasa. Mintak maaf zahir & batin.
      Selamat hari raya aidilfitri. Taqobbal Allahu Minna WaMinkum

  5. nohas says:

    Selamat Hari Raya Aidil Fitri..maaf zahir dan batin..

    1. admin says:

      Selamat hari raya aidil fitri & maaf zahir batin.
      Taqobbal Allahu Minna WaMinkum.

  6. hainom OKje says:

    Mana gambar Raya FS?

    1. admin says:

      Malu la nak tapek gambar raya. Dah petang baru dapat bergambar. Semuanya dah comot…hihi

      Thanks Okje ๐Ÿ™‚

  7. Khir Khalid says:

    Salam Aidilfitri.. hari ni baru mula berblogging walaupun masih berat angkara bnyk santan dan butter huhu.. ๐Ÿ˜€

    1. admin says:

      Salam Aidilfitri & Maaf Zahir Batin.
      Yang penting maintain slim dan sihat…huhu

      Thanks

  8. kang jum says:

    taqabballahu minna wa minkum
    mohon maaf zahir dan bathin ya mbak ๐Ÿ™‚

    sekiranya ada salah kata-kata selama berkomentar.

  9. tak sempat nak ucapkan Salam lebaran… ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Related Post