Uncategorized

Thank You Jari Manis

Assalamualaikum Semalam…. sampai juga kiriman kad raya dan juga duit raya dari Blogger Jari Manis atau lebih dikenali sebagai JM…:) Terima kasih daun keladi JM..i like! Kepada sesiapa yang belum mengenali blogger JM bolehlah singgah ke blognya di jarimanistravel.blogspot.com. Macam-macam cerita dan tips tentang ‘perjalanan’ dan percutian ada di situ. Tak rugi baca. Silalah jengah. …

Continue Reading
Uncategorized

Rasa Seperti Orang Kaya

Assalamualaikum. Nak merasa jadi orang kaya? Bolehlah cuba amalkan tips di bawah. Selain daripada dapat merasa macam jadi orang kaya, dapat juga membantu orang lain. Lepas makan di restoran, gerai atau warung, tinggalkan sahaja duit baki/balance yang seringit dua atau beberapa sen tu sebagai tips kepada orang yang ‘serve’ kita. Rasanya tak luak pun duit …

Continue Reading
Uncategorized

Thank You Anies

Assalamualaikum. Sampai di rumah semalam saya dikejutkan dengan kehadiran sampul surat yang di dalamnya ada hadiah istimewa. Walaupun nama pengirimnya tidak dituliskan, tapi saya boleh agak siapa. Thanks Anies for the lovely fridge magnet and ang pow packet…cute kan. Kepada sesiapa yang belum mengenali blogger Anies, silalah ke blognya di aniesandyou.blogspot.com Macam-macam cerita dan maklumat …

Continue Reading
Uncategorized

Mak Odah

Assalamualaikum Adakah anda termasuk dalam golongan berikut? Ibu bekerjaya yang ingin selalu memasak untuk keluarga tapi tidak berkesempatan untuk berbuat demikian kerana sibuk. Suami yang hatinya mulia untuk membantu isteri memasak tetapi tidak begitu arif tentang rempah ratus di dapur, apa lagi untuk memasak makanan seperti asam pedas Johor, rendang tok atau opor ayam. Si …

Continue Reading
Uncategorized

Jam Tangan Wanita

Apa ada dengan jam tangan? Jam tangan bukanlah hanya sekadar alat pengukur waktu. Ianya telah menjadi aksesori penting untuk pelengkap gaya. Selain daripada itu, jam tangan juga melambangkan personaliti seseorang. Walaupun jam tangan amat mudah untuk di dapati di pasaran, kita perlu juga tahu tips-tips penting sebelum membelinya. Takut nanti bila dah ‘invest’ dengan jumlah …

Continue Reading
Uncategorized

Ketupat

Assalamualaikum.. Selamat hari raya. Banyak makan ketupat? Bagi sesetengah orang, kalau tak ada ketupat, macam tak berseri hari raya..betul ke?. Kebetulan tahun ini balik kampung agak awal, jadi sempat juga buat ketupat sendiri sambil-sambil mengajar anak cara menganyam ketupat. Sebab skill mama dia orang pun dah makin kelam dan pudar, harus juga diperturunkan kepada anak-anak. …

Continue Reading