Uncategorized

Diam Tanda Setuju?

Assalamualaikum.

Selalu dengar orang kata. Diam tanda setuju. Tapi, betul ke?
Tapi, saya rasa tak macam tu.
Setelah dikaji-kaji, ada beberapa faktor lain yang boleh menyebabkan seseorang itu diam.

Antaranya:

  • Penat 
  • Keletihan yang amat atau orang panggil ‘lunyai’ kerana terlalu banyak berfikir
  • Sibuk sampai tiada masa untuk bercakap
  • Tak ada apa yang perlu dicakap
  • Terasa jauh hati / merajuk
  • Kesemua perkara di atas

Sebenarnya..itu saja nak share hari ni. Nak release tension siket sebab baru habis satu ‘presentation’ yang agak mencabar juga. Serious penat, kerana preparationnya macam nak ‘rak’….eerrmmmm

Sekian. Wassalam.

p/s : gambar kucing di atas tiada kaitan dengan tajuk. Saja nak abadikan gambar kucing yang selalu duduk di depan rumah sebagai kenangan.

37 thoughts on “Diam Tanda Setuju?”

    1. Kalau dalam meeting, ada jugak terjadi macam tu.
      Atau dengan kawan2, kadang2 takut terasa pulak kalau kita berkata-kata.
      Thanks Sal πŸ™‚

  1. kalau kucim diam, apa maknanya pulak ye.. hehe..
    saya diam bila saya rasa bila nak berkata pun dah tak bawak makna. pengabeh bongeh je. bukan bermakna kita setuju, ia lebih kepada tak setuju langsung sebenarnya. haha.

  2. saya sangat suka bercakap. tapi kalau time diam, maksudnya saya mmg xde mood nak bercakap. kalau sekali saya bercakap masa xde mood, saya boleh jadi sinis dengan orang. siyes

Leave a Reply