Mawar Putih Untuk Mama






Kau sinaran bulan

Menyerikan bintang-bintang
Kau lah fajar yang menerbitkan pagi

Kau sirami embun
Menyegarkan pepohonan
Kau bukakan tabir siang untuk ku

Kau berikan Mama

Kasih sayang maha suci
Betapa agungnya
Tiada ternilaikan
Oh Mama..oh Mama ku
Tiada cinta yang murni
Setulus cinta mu

Ku suntingkan Mama
Sekuntum mawar putih
Sebagai lambang kesucian cinta ku

Lagu :Mawar Putih Untuk Mama
Penyanyi : Sharifah Aini

22 thought on “Mawar Putih Untuk Mama”

  1. paridah says:

    mawar putih seharum sesuci hati ibu yg bersih…selamt hari ibu…

    1. admin says:

      Selamat hari ibu juga Kak Paridah. Antara anugerah terbesar dalam hidup adalah mempunyai ibu dan diberi peluang untuk menjadi ibu…

  2. mrhanafi says:

    lagu ini memang best..menusuk kalbu dan jiwa..hoho.

    1. admin says:

      Lagu khas untuk ibu2…mesti la best πŸ™‚

    2. Hero Borneo says:

      lagu khas untuk ayah ada tak ?

    3. admin says:

      Ada..kot…hihi πŸ™‚

  3. Doa diatas tak pernah lupa utk dititipkan… selamat hari Ibu sis…

    1. admin says:

      Selamat hari ibu juga atie.
      thanks πŸ™‚

  4. Wida Zee says:

    Mawar putih aku suka dengan keindahan yang terpancar dari mawar tersebut πŸ™‚

    1. admin says:

      Mawar putih sangat cantik. Lambang kesucian kata orang. Terima kasih Miss Wida πŸ™‚

  5. Gee Lion says:

    selamat hari ibu kepada kak fidah.. =)

    1. admin says:

      Thanks Gee…
      Selamat hari ibu untuk semua ibu2 dan bakal2 ibu πŸ™‚

  6. Aidil Cakep says:

    Luar biasa kak post nya, semoga ibu kakak senantiasa sehat wal afiat amin

    1. admin says:

      Ibu saya sudah tiada.
      Tapi, terima kasih atas kunjungannya πŸ™‚

  7. Mawar putih
    Beraroma suci bersih
    Lambang cinta kasih
    Dari ibu tanpa pamrih…

    1. admin says:

      Mawar putih suci
      Harum mewangi
      Lambang kasih sayang sejati

  8. Khir Khalid says:

    Aamiin.. semoga roh Arwah sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.. Al Fatihah.

    Al Fatihah juga buat seniwati dan biduanita Sharifah Aini..

    1. admin says:

      Alfatihah..Aamiin
      Teringat pulak zaman kecik2 dulu, masa arwah mak saya masih ada πŸ™
      Thanks Khir πŸ™‚

  9. mendalam maksud lagu ni

    1. admin says:

      betul. Mendalam maksudnya.
      Antara lagu faveret saya
      Thanks Anies πŸ™‚

  10. Lynn Munir says:

    Dulu kat sekolah, kalau masuk talent time memang suka nyanyi lagu ni.
    Kalau akak tak nanyi, nanti cikgu yang suruh nyanyi lagu ni hehe….nostalgia.

    1. admin says:

      Wah…mesti ada gaya suara biduanita ni.
      Thanks kak Lynn πŸ™‚

Leave a Reply

Related Post