Uncategorized

Bila Handphone Bermasalah

Assalamualaikum

Entah apalah masalah dengan handphone dan mobile network saya hari ini.
Buat call tak boleh, sms tak boleh, whatsapp tak boleh, surf internet tak boleh, blogging via handphone….pun tak boleh

Hidup dah biasa ada handphone (yang berfungsi seperti sepatutnya), bila terjadi hal-hal yang sebegini memang payah juga. Media perhubunganlah katakan. Pada saya handphone memang sangat penting terutamanya untuk

  • Menghubungi ahli keluarga 
  • Menghubungi team kerja saya untuk mendapatkan maklumat secara cepat (terutamanya sewaktu meeting). Kira team-mate saya tu macam ‘talian hayat’ juga lah…huhu
  • Ber chatting dengan group ‘Mak-mak Kiah’ untuk mengetahui gossip terkini 
  • Check dan baca email
  • Check facebook dan instagram
  • Berblogging dan blog walking
  • Surf internet – mencari maklumat
  • Main game
  • Dan lain-lain lagi
Balik rumah tadi, tak pasal-pasal handphone kena ‘reset’. Habislah segala data dan lagu-lagu mp3 Mak Jemah. Sabar aje lah. Hopefully lepas ni semuanya ok. 
Sekian. Wassalam

Gambar : Google

23 thoughts on “Bila Handphone Bermasalah”

  1. kalau saya hp termasuk hal penting untuk berhubungan dalam segala hal. kalau udah mati kadang jadi susah sendiri sista. makanya saya selalu menjaga agar tidak rusak atau macet.

    1. Betul Mbah. Seperti terputus hubungan dengan segala hal semalam bila hp tidak berfungsi seperti biasa. Moga-moga tidak terjadi lagi hal seperti semalam.
      Terima kasih kunjungannya Mbah πŸ™‚

  2. bln 3 aritu hp sy buat hal. bla cas penuh, br beberapa minit gn dia trs off. da laa ms tu sy ada hal kt luar. terpaksa tebalkn muka pinjam kt org powerbank sbb nk call. kalau x buat cm tu, br nk dail da off…bla on semula tggl 5% mau x hangin pd hal sblm tu penuh

Leave a Reply