Say Yes




Assalamualaikum.
Salam Rabu…

Hahaha..cute kan gambar tu. So, nak share di sini.
Patutlah banyak kawan-kawan saya suka jawab ‘Ya’. Semua pun ‘Ya’. Entah mana satu yang ‘Ya’ atau mana satu yang ‘Tidak’ nya, tak tau lah.

Mak Jemah Ingat nak buat ala-ala ‘Wordless Wednesday’, tapi banyak pulak word-nya.

By the way, minta maaf kerana tak sempat nak ber blogging dan ber blog walking akhir-akhir ini. Memang sibuk siket, especially bila tiba bulan Februari dan selalunya akan berlarutan sehingga beberapa bulan seterusnya. Kira macam yearly routine. Harapnya tak ada yang salah faham. Nanti, dah elok-elok banyak teman untuk berblogging, ada pulak teman tapi mesra eh…musuh.

Juga minta maaf atas segala kesulitan jika template blog ini tak ‘responsive’. Entah kenapa, hari tu rasa nak bernostalgia dengan template asal blog ini…kasi chance la kat Mak Jemah.
Sebenarnya, mencari-cari juga template baru, tapi belum ada masa untuk betul-betul ‘study’ dan ‘godek’. So, biarlah dulu.

Sekian. Wassalam.

#gongxifachai
#malaysiaboleh

Gambar : whatsapp.

67 thought on “Say Yes”

  1. hainom OKje says:

    Eh cantiklah templete ni Fidah….suci gitu putih bersih ….
    Ya lohhhh fahamnya awak bizi hihi…

    1. admin says:

      Template lama okjee…Saya suka jugak yang warna putih. Bak kata Amy Search "Sesuci embun pagi"…..

    2. Buku Online says:

      saya suka lagu tu…

  2. Assalamualaikum kak, lama juga tak bloging, kangen sapa kakak, semoga kesibukannya menghasilkan hal yang positif, and ini template lebih elok dari kemarin..

    1. Aldino Sya says:

      waalaikum salaam warahmatullahi..wa barakatuuh..teh cantik..!
      Kak Fidah lagi Busy.. jadi belum sempat nak sapa kawan-kawannya Teh cantik..

    2. admin says:

      Waalaikumsalam

      @Santika : Maaf ya, lambat balas komennya. Walau sibuk, kadang kala teringat dan kangen juga sama kawan-kawan. Kan saya sayang pada semua kawan-kawan saya….:)

      @Aldino : Semalam saya cuma sempat ke blog cewek2 saja..hehe. In shaa Allah saya akan singgah ke blog kawan-kawan yang lain. Tapi, ada juga blog kawan yang saya sudah singgah, tapi belum berani untuk komen. Maafkan saya ya. Moga semuanya nanti akan berakhir dengan baik dan silaturrahimnya berkekalan…aamiin.

    3. Udin Balap says:

      ijin turut menyikapi kak Santika dan kak Aldino Sya pada artikel Say Yes dimana kemaslahatan bloging kala senggangnya waktu sangat dibutuhkan demi sebuah jalinan silaturahmi yang hakiki dan penuh makna yang dalam hingga meresap kedalam hati, untuk itu saya mengucapkan salam peluk hangat dari saya.

    4. admin says:

      T.kasih atas kunjungannya Mr Udin Balap

  3. utamakan kerja tu lbh ptg … selamat bercuti fidah …

    1. admin says:

      Thanks CM. Sorry bebanyak sebab tak sempat singgah sana lagi.
      Selamat bercuti. Cuti panjang ni tak balik Batu Pahat ke?

    2. org batu pahat gi perak . jagi kita dok umah teman kucing n ikan je lah …

    3. admin says:

      Untung kucing dengan ikan ada kawan..hehe 😀

  4. SalbiahM says:

    cakap 'ya lah' tu memang common among Malaysian.saya sampai tersasul depan Mat Salleh, dia gelak je..malu kejap.

    takpe, faham orang busy.no worrieslah, tak marah…heh;)

    1. admin says:

      Kawan-kawan akak pun macam tu. Sikit-sikit 'ya hor'…'ya loh'…entah apa yang 'ya'…Kadang-kadang tu, yg melayu pulak lebih2 dari yang cina…hehe..but best jugak cakap macam tu…majmuk katanya

  5. Aldino Sya says:

    hahahaha…

    iya Kak..jadi ingat saat pertama kali koment di sini..pake template inih.. baru tahu si pemilik pot bunga tuh punya Kak Fidah.. hehehe…Yes..!

    1. admin says:

      Dulu, ada seorang blogger tu, pertama kali ke blog saya, cumaan mau tanya…
      "hari ni hari apa?"…..siapa ya?

  6. elok sangat tuh gambar kak…
    patutlah jarang BW,lagi sibuk yakak…
    selamat beraktifitas je lah

    1. admin says:

      Akhir2 ni memang sibuk sikit.
      Thanks ya Mas Yan..
      Selamat beraktifitas juga

    2. macam mana sekarang
      sudah ada senang kak?

    3. Aldino Sya says:

      wadduuh.. kalo Mas Yanto ngomong dgn Kak Fidah,…jd sikit bingung dibuatnya.., tak paham,.. apa nak cakap.. hiiihii..

    4. admin says:

      Keep smile saja …huhu

    5. nah itu
      saya suka
      saya suka

  7. Fidah orang malaysia kau…

    1. admin says:

      Ya, saya orang Malaysia. 🙂
      Terima kasih Mr Wahab

  8. Cilembu thea says:

    Waallaikumsalam.
    keunikan bahasa dalam menyatakan kesetujuan dan kemufakatan dalam sesuatu hal memang beraneka ragam dan gaya, tapi tujuannya sama

    1. admin says:

      Betul. Tujuan utama bahasa adalah sebagai medium penghantar dan komunikasi.
      Terima kasih atas kunjungannya Mang Hadi eh..Mang Lembu 🙂

  9. nove hasanah says:

    saya suka gambarnya, ekspresif sekali mbak Fidah.
    oh, jadi beritanya bakal sibuk nih beberapa waktu ke depan. Iya deh, semoga sehat selalu saja. Pekerjaan memang yang paling utama.
    Tadi pas scroll down, eh liat link blog saya "di sana", thanks ya sudah apresiasi 🙂

    1. admin says:

      Hehe..terima kasih Mbak Nove. Semoga sihat2 juga ya.
      In shaa Allah, akan berkunjung ke sana juga…membaca artikel tentang guru, juga cerita2 zaman dulu itu.
      Terima kasih sekali lagi atas kunjungannya 🙂

  10. Tanpa Nama says:

    banyak hal dibalik ya yang bisa di pelajari…terutama kejujuran dan tanggung jawab.

    1. admin says:

      Jujur dan tanggungjawab. 2 perkataan yang mudah untuk disebut tapi terasa berat untuk dilaksanakan…
      Terima kasih atas kunjungannya Mbah Dinan 🙂
      **Sebenrnya saya malu juga ni, menerima kunjungan blogger senior. Sepatutnya saya yang blogger baru ini harus ke sana dulu, menuntut ilmu.

    2. Aldino Sya says:

      setuju.. setuju..

    3. Tanpa Nama says:

      @fidah shah…tidak ada senioritas dalam blogging, yang ada saling menghormati dan saling menghargai…sehingga bisa terjalin pershabatan untuk pengembangan ilmu dan kemanfaatan untuk kemanusiaan. itu aja gan…sederhana kan? heeee

    4. admin says:

      Terima kasih Mbah..memang banyak ilmu yang saya dapat bila berkunjung ke sana sambil2 dapat bersilaturrahim.

  11. menukar template blog memang ambik masa..ho..ho..

    tapi template blog ini ok juga kan!

    1. admin says:

      Hahaha…betul tu. Mana nak pilih2..nak 'godek'2…banyak kerja
      Tengok lah..kalau ada kesempatan nanti. In shaa Allah.

      Thanks ya HB 🙂

    2. you're welcome..he.he.

    3. admin says:

      Thanks ya HB…sudi singgah lagi ke sini 🙂

  12. Lynn Munir says:

    Templete semakin cantik dan kemas hoho..
    salam jumaat Fidah.

    1. admin says:

      Thanks Kak Lynn…
      Baru balik dari 'rumah' Kak Lynn…tengok kuda berlari…hehehe 😀

  13. Ainnul Yaqin says:

    cute sekali kka itu gambarnya 🙂

    1. admin says:

      Terima kasih Mas Ainnul..Sorry ya, sudah lama tak ke sana.

    2. tak apalah kak
      saya pernah juga macam tu
      lama tak main kat kawan

    3. Aldino Sya says:

      yaa.. saling memahami saja ya Mas..

    4. admin says:

      Saling memahami…setuju banget!

  14. Khir Khalid says:

    Ya wooo hehee.. Its ok.. utamakan apa yg sepatutnya. Berblogging ni kerjaya jangka panjang. Ok je klu ada waktu kita menghilang sekejap hehee.. Salam ceria selalu Fidah.. 🙂

    1. admin says:

      Ya loh..
      Semoga stay steady. Salam ceria juga Khir.. 🙂
      Terima kasih banyak horrr…

  15. hihihi keren-keren gambarnya nih …. 🙂

    1. admin says:

      Terima kasih sudi ke sini 🙂

  16. Asep Haryono says:

    Assalamualaikum WrWb
    I cannot remember how many times I visit this blog. What I know is very strange. YEah. I think this is the first time yea. Heihiehiehiee. Cool blog. Tahniah. I did not have much time since a few days ago traveling and visiting to other blogs. I think we have somethin in common here; Wassalamualaikum Wr Wb

    1. admin says:

      Waalaikumsalam. It's a great honour to welcome Mr Asep here. Thanks for visiting and reading my blog. Perhaps there's nothing strange…and should be a lot of common interest instead…hehe 🙂
      Anyway, thanks again. Will get ready to 'travel' to Pontianak soon..in Shaa Allah.

    2. Asep Haryono says:

      Thanks for visiting me back ya. I am pleased to know you are from Kuala Lumpur. I am so sorry if I was mistaken. I visited Kuala Lumpur during my trip to the city last 17th to 18th of November 2009. I was one of Indonesia participants during Youth Engagement Summit (YES) held at Putrajaya Convention Centre. I love Kuala Lumpur very much. I really do

      I was working at Pontianak Post daily newspaper located in the heart of Pontianak, Jalan Gajah Mada. It was a great pleasure to meet you in person someday ya. Don't forget to contact me trough WA +62 089-777-49155, or EMAIL cepot71@gmail.com ya

    3. admin says:

      U're welcome. Hope u really enjoy ur stay here. And dont forget to bring along the whole family for the next visit…(tiket pesawatnya di beli online seperti yg di share di blog..hehe)

      Thanks again for the email and contact number.

  17. Hero Borneo says:

    always say yes to bos!

    1. admin says:

      I wish i can say NO….sometimes…hehe 🙂

    1. admin says:

      Thank you…ese setuju jugak 🙂

  18. hahaha..
    comel!!
    yang sy selalu guna.. "ya lor" "ya meh" "ya kah"

    1. admin says:

      Ya horr…
      Thanks Diyana. Salam kenal 🙂

  19. sepertinya sedang sibuk2nya ni mbak, sampe2 ga sempat blogging…..semoga cepat kelar aja urusannya biar bisa lanjut blogging lagi

    1. admin says:

      Semoga urusannya cepat2 selesai.
      Terima kasih kunjungannya Mr Daniel. 🙂

    2. saya turut mendoakan kak

  20. Tanpa Nama says:

    tidak masalah tidak sempat silaturrahmi ke blogger lainnya…selesaikan dulu pekerjaannya dan blogging bisa menyesuaikan. kadang saya juga gak bisa meninggalkan tugas kantor, tapi saya usahakan untuk tetap menjalin silaturrahmi kalau sempat. keep spirits and do the best.

    1. bagus juga nie..sibuk pun sanggup buat blogwalking..

      Jumpa lagi dan salam blogwalking dari Hero Borneo

    2. admin says:

      @Mbah Dinan : In shaa Allah. Will keep the spirits and do the best…Sedang belajar membahagi masa dgn lebih efektif nih..hehe Terima kasih kunjungannya Mbah..

      @Hero Borneo : BW…akan saya cuba maintain..selagi sempat…thanks 🙂

    3. Tanpa Nama says:

      iya juga dul…memang harus jadi pencuri waktu yang pandai agar bisa mengatasi keadaan yang kadang memenjarakan keinginan. makanya saya masih juga berjuang untuk membangun silaturrahmi, karena itu mungkin akan lebih berguna untuk menambah pengetahuan dan urusan kemasalahatan dunia. semoga aja kita menjadi orang tidak dikalahkan oleh keadaan, karena keadaan sudah lama mati bersama harapan. makanya saya hanya yakin ada kesempatan yang harus bisa kita manfaatkan sebaik mungkin. karena kesempatan tidak perna mengetuk pintu rumah kita untuk kedua kalinya.

  21. MyLife Ria says:

    Template putih akan mudahkan dan segarkan mata pembaca.

    Jangan pergi dulu, baru nak bertamu….hehehe

Leave a Reply

Related Post