Uncategorized

Hadiah

Assalamualaikum Hadiah. Masa bila dapat hadiah? Waktu hari jadi? Ulang tahun perkahwinan? Majlis perpisahan? Bila dapat hadiah mesti rasa happy kan? Apa lagi kalau hadiah yang kita dapat itu memang sesuatu yang kita suka. Teringat pada satu kisah ketika hari jadi saya yang ke 11, beberapa tahun dulu. Arwah ibu menghadiahkan seutas rantai. Suka? Mestilah…. …

Continue Reading
Uncategorized

Say Yes

Assalamualaikum. Salam Rabu… Hahaha..cute kan gambar tu. So, nak share di sini. Patutlah banyak kawan-kawan saya suka jawab ‘Ya’. Semua pun ‘Ya’. Entah mana satu yang ‘Ya’ atau mana satu yang ‘Tidak’ nya, tak tau lah. Mak Jemah Ingat nak buat ala-ala ‘Wordless Wednesday’, tapi banyak pulak word-nya. By the way, minta maaf kerana tak …

Continue Reading
Uncategorized

Kawan (part 2)

Assalamualaikum Bukan mahu menunjuk atau mengungkit, tapi saya rasa kad ucapan ini sangat cantik dan saya mahu simpan gambarnya di sini sebagai kenangan. Kembali ke office, setelah seharian membuat tugasan di luar pejabat, ada sekeping kad dari Rani rupanya di atas meja. Terharu juga saya. Thanks Rani I like 🙂 🙂 Syukur Alhamdulillah. Hidup saya …

Continue Reading
Uncategorized

Antara Manusia Dengan Manusia

Assalamualaikum Dalam menempuh kehidupan sehari-hari, kita tidak dapat lari dari berinteraksi sesama manusia. Agama Islam juga telah menggariskan panduan kepada kita dalam berinteraksi sesama manusia tanpa mengira agama, bangsa dan warna kulit.  Baru-baru ini, saya terjumpa satu mutiara kata Arab tentang hubungan antara manusia. Saya kongsikan di sini: Jika kamu tidak mampu untuk memberi manafaat …

Continue Reading
Uncategorized

2x

Assalamualaikum Tak tau lah apa masalahnya dengan handphone saya kali ni. Setiap kali blogwalking (BW) dan mengomen guna HP, mesti akan ter published 2x walaupun sudah pastikan butang publish tu ditekan sekali saja. Mungkin disuruh duduk diam-diam kot….dan kalau nak BW hanya boleh guna notebook sahaja…. Atau pun..HP saya ni dah mula buat hal..(sambil menjeling …

Continue Reading
Uncategorized

Kopi dan Peribadi

Assalamualaikum Anda penggemar kopi? Kalau anda pengemar kopi, samalah seperti saya. Kalau minum kopi di rumah, cara penyediaannya mudah saja, sama ada kopi dicampur gula atau kopi dicampur susu dan dituang air panas atau air sejuk. Sangat mudah untuk disediakan mengikut selera masing-masing. Tapi kalau pergi ke kedai-kedai kopi (jenama mahal), ada banyak pulak jenis …

Continue Reading