Rama-rama




Assalamualaikum

Dah behari-hari tak up date blog. Semangat nak up date blog pun macam kelam-kelam aje… huhu. Hari tu jalan-jalan pergi kedai, terdengar pulak lagu ‘Rama-Rama’ nyanyian Ella ni. Lama dah tak dengar. Masa kecik-kecik dulu (eerrr…bila dah besar pun) saya minat jugak Ella ni..Lagu-lagu dia memang best kan…ke sebab saya brjiwa OTAI…kwang-kwang 🙂

Jom layanz lagu Rama-Rama.

Seumpama Rama-rama
Terbang bebas di udara
Tanpa ada halangan
Aman damai, suka-suka
Riang ria tanpa ada rasa duka sengketa
Rama-rama

Ekspresi dirimu menawan hatiku
Ingin aku terbang bersamamu
Melihat kerenah
Melihat telatah
Manusia yang sering telagah

Ekspedisi ini
Bagai tiada henti
Kan menjadi antologi diri
Terhentilah mimpi
Terhapuslah sepi
Sanubari yang lebih berani

Terminal yang pasti
Satu fitrah hati
Kerna yang sejati tiada kekal lagi
Terbanglah ke sini mencari abadi
Terbanglah ke mari mencari hakiki

Seumpama rama-rama
Melewati panorama yang penuh warna warni
Taman bunga taman damai
Dengan aksi lincah berputik
Hidup yang harmoni
Rama-rama


Lagu / lirik : S Fauzan/ Azam Dungun
Gambar : google/search

22 thought on “Rama-rama”

  1. saya baca lirik rama rama ini, indah kata katanya, saya putar videonya serasa pernah dengar lagunya.. Ella pernah terkenal di indonesia ya..

    1. admin says:

      Saya minat Ella…lagunya best..
      Lagu ini antara feveret…hehe
      Thanks Santika 🙂

  2. Ridha Harwan says:

    Masih gak berani muter video via youtube. Tapi kalau dari soundcloud sih berani, kuotanya gak sebanyak youtube.

    1. admin says:

      Ooo…saya tak pernah tahu tentang itu…
      tahu nya dengar saja…hehe
      Thanks Mr Ridha 🙂

  3. Khir Khalid says:

    Lagu ella mmg power… ada niche dan temponya yg tersendiri. Dulu selalu juga cari chord gitar utk lagu2 dia termasuk rama2 ni. Cuma saya lebih suka personaliti ella dahulu berbanding sekarang. Dulu lebih rock.. apa pun dia mmg legend. Bila dengar lagu2 dia, teringat waktu dolu2.. 😀

    1. admin says:

      Nampak sangat OTAI….:D 😀
      Apalagi Khir..carilah chord gitar tu..main lagu ni..member2 pun dah lama tak tengok awak punya skill…
      Lepas tu..jangan lupa masuk you tube…kita pakat 'like' ramai2…..ok?.. 🙂

  4. indah sekali kata-katanya ya kak.. kreatif dan salut sekali…

    1. admin says:

      Saya suka lirik lagu ni..simple dan direct saja..
      Thanks Wicky 🙂

  5. Ainnul Yaqin says:

    Di goyang mang enak nih mbak lirik nya 😀

    1. admin says:

      Ayuhhh!!..Di goyang..hehe

  6. Ainnul Yaqin says:

    Di goyang mang enak nih mbak lirik nya 😀

    1. admin says:

      Saya suka liriknya…
      Terima kasih Ainnul 🙂

  7. SalbiahM says:

    lagu ni memang unik..liriknya penuh bererti.

    1. admin says:

      Akak suka Sal…
      simple aje…jom..layanzzz

  8. sisi pun suka dgr lagu ni … sis ikuti ella sejak ella n the boys lagi …

    1. admin says:

      Saya pun…teringat lagu2 glamer zaman Ella and the boys dulu2…

  9. Cik Zaza says:

    saya pun suka lagu nyanyian ella juga.. suara ella kekal sedap dari dulu sampai sekarang..

    1. admin says:

      Lagu2 Ella best kan

  10. Lynn Munir says:

    Lagu favorite bila berkaraoke dengan family ni.
    " Experasi diri mu menawan hati ku "….cewah.

    1. admin says:

      Ewah ewah…

  11. Pha Is says:

    dgr lagu ni teringat zaman kat plkn dulu.. bukannya apa, cuma masa lagu ni popular, saya kat plkn.. hehehe

    1. admin says:

      Akak memang suka lagu ni

Leave a Reply

Related Post