Uncategorized

Rama-rama

Assalamualaikum

Dah behari-hari tak up date blog. Semangat nak up date blog pun macam kelam-kelam aje… huhu. Hari tu jalan-jalan pergi kedai, terdengar pulak lagu ‘Rama-Rama’ nyanyian Ella ni. Lama dah tak dengar. Masa kecik-kecik dulu (eerrr…bila dah besar pun) saya minat jugak Ella ni..Lagu-lagu dia memang best kan…ke sebab saya brjiwa OTAI…kwang-kwang 🙂

Jom layanz lagu Rama-Rama.

Seumpama Rama-rama
Terbang bebas di udara
Tanpa ada halangan
Aman damai, suka-suka
Riang ria tanpa ada rasa duka sengketa
Rama-rama

Ekspresi dirimu menawan hatiku
Ingin aku terbang bersamamu
Melihat kerenah
Melihat telatah
Manusia yang sering telagah

Ekspedisi ini
Bagai tiada henti
Kan menjadi antologi diri
Terhentilah mimpi
Terhapuslah sepi
Sanubari yang lebih berani

Terminal yang pasti
Satu fitrah hati
Kerna yang sejati tiada kekal lagi
Terbanglah ke sini mencari abadi
Terbanglah ke mari mencari hakiki

Seumpama rama-rama
Melewati panorama yang penuh warna warni
Taman bunga taman damai
Dengan aksi lincah berputik
Hidup yang harmoni
Rama-rama


Lagu / lirik : S Fauzan/ Azam Dungun
Gambar : google/search

22 thoughts on “Rama-rama”

  1. Lagu ella mmg power… ada niche dan temponya yg tersendiri. Dulu selalu juga cari chord gitar utk lagu2 dia termasuk rama2 ni. Cuma saya lebih suka personaliti ella dahulu berbanding sekarang. Dulu lebih rock.. apa pun dia mmg legend. Bila dengar lagu2 dia, teringat waktu dolu2.. 😀

    1. Nampak sangat OTAI….:D 😀
      Apalagi Khir..carilah chord gitar tu..main lagu ni..member2 pun dah lama tak tengok awak punya skill…
      Lepas tu..jangan lupa masuk you tube…kita pakat 'like' ramai2…..ok?.. 🙂

Leave a Reply