Uncategorized

Aku Tahu

Hahaha…Joke of the day… 😀 Di saat Mak Jemah sedang mengantuk tahap gaban sebab terlebih makan ubat demam dan selsema, ada jugak member yang hantar gambar ni via whatsapp nya…sabar ajelah…tapi, comei kan Memang sibuk siket akhir-akhir ini..Dan time2 macam ni…, nak sakit pun rasa tak sempat…addooiii Ikut hati memang tak larat dah. Nak tunggu …

Continue Reading
Uncategorized

Permaidani

Assalamualaikum Lagu PERMAIDANI, nyanyian Aris Ariwatan adalah lagu yang menjadi favorite saya..sejak dulu. Kalau kita hayati liriknya betul-betul, lagu ini membawa aspek ketuhanan. Rimbun dan redup kasihMu Kau tempat ku berpayung Di manakah lagi dapat ku rebahkan Rasa gundah ini Nun Kau teguh di sana Pengasih dan penyayang Pun ku masih terleka Meneguk ihsan Mu …

Continue Reading
Uncategorized

Read Between The Lines

Assalamualaikum “Read between the lines” Boss saya suka sebut phrase ni..”Kalau dapat instruction from big bosses, jangan baca aje..cuba fikir apa maksud tersurat dan tersirat“. Aduhai…Nampak macam tiga atau empat patah perkataan aje, tapi..macam-macam pulak maksud disebaliknya”…Ni yang akak lemah ni! Kadang-kadang tu nak aje cakap..”Boleh tak bagi instruction tu jelas siket….I tak paham, OK?. …

Continue Reading
Uncategorized

Sikap Melalui Bulan Kelahiran

Seorang kawan memberikan perkongsian tentang SIKAP MEALUI BULAN KELAHIRAN… Macam best pulak…saya kongsikan di sini..:) JANUARI Mudah menyintai Mudah melupakan saat dikhianati Pandai menggoda Romantis tapi kaku Mudah cemburu Mudah bergaul tapi pemalu FEBRUARI Sukar jatuh cinta Menghargai pasangan Jujur dan transparent Sangat romantis MARCH Mudah menarik simpati Pemalu tapi manja Mudah cemburu Mudah menyintai …

Continue Reading
Uncategorized

Harga Minyak Turun Lagi

Assalamualaikum Harga minyak turun lagi di bawah USD50 se-tong (per barrel). Penurunan yang ketara dari USD115 se-tong (per barrel) semenjak Jun tahun lalu. Yang Mak Jemah nak cerita ni, bukanlah pasal minyak masak, minyak rambut, apatah lagi minyak urut…tapi minyak petrol, okay.. Sedikit latar belakang sebagai ‘Refresher’…. Semua orang pun sudah tahu, semenjak pertengahan tahun …

Continue Reading
Uncategorized

Rama-rama

Assalamualaikum Dah behari-hari tak up date blog. Semangat nak up date blog pun macam kelam-kelam aje… huhu. Hari tu jalan-jalan pergi kedai, terdengar pulak lagu ‘Rama-Rama’ nyanyian Ella ni. Lama dah tak dengar. Masa kecik-kecik dulu (eerrr…bila dah besar pun) saya minat jugak Ella ni..Lagu-lagu dia memang best kan…ke sebab saya brjiwa OTAI…kwang-kwang 🙂 Jom …

Continue Reading