Dalam Kenangan…




Assalamualaikum..
Nak layan lagu malam ni..

Lagu : Dalam Kenangan, Wheels

Bila terkenang masa lalu rasa terharu
Segalanya masih kekal dalam kenangan
Tiba dipersimpangan jalan berpisah jauh
Sekian lama di rantau bersendirian


Tiada lagi seruling senja mendayu
Tiada lagi ketawa riang bersama
Bila sepi mengusik hati
Semuanya kini dalam kenangan


Aku kirimkan restu pada ayah dan bonda
Budi dan jasamu tetap dalam kenangan
Teman seiring jalan kini jauh dariku
Kemesraan kita tetap dalam kenangan


Tiada lagi suara ombak di pantai
Tiada lagi bayu teberau membelai
Di saat sepi begini
Semuanya kini dalam kenangan


Bila tibanya masa nanti aku kembali
Pasti ada yang berubah dan tiada lagi
Dan bila ku tinggalkan lagi kampung halaman
Segalanya kan abadi dalam kenangan..

Sekarang tengah mood rindu kat kampung…
Teringat kat family & kawan-kawan. Mujurlah teknologi sekarang ni canggih..segalanya dihujung jari. Jadi tidaklah rasa kejauhan sangat.
Thanks to whatsapp, FB, instagram, kakao talk….etc..hehe. Semuanya terasa dekat.

Kadang-kadang, saya rasa berguna betul whatsapp group ni. Memang dapat mengeratkan silaturrahim, dapat merapatkan kembali hubungan yang sudah lama terputus dan dapat juga mendengar khabar terkini kawan-kawan yang telah lama terpisah.
Dan..ketika menyambut ulang tahun yang ke 38 (???) baru-baru ni juga, saya rasa amat terharu dengan ucapan-ucapan yang diberikan. Bayangkan, setelah hampir 26 tahun terpisah, rupa-rupanya masih ada yang ingat tarikh lahir saya…hehe. Alhamdulillah.
Thanks to all my beloved friends. I really appreciate that. May Allah bless all of you too.

Semoga hajat nak balik kampung minggu depan tercapai…dan semoga segala urusan dipermudahkan. Aamiin.

Sekian. Wassalam..

20 thought on “Dalam Kenangan…”

  1. Kenangan terkadang bisa mengingat moment
    Yang lama kita lalui ya Mbak Fidah. masih
    Atas perkongsianya πŸ™‚

    1. admin says:

      Teringat kenangan lalu…hehe
      T.kasih Saud πŸ™‚

  2. ain diyana says:

    sy pun dh lama x balik kampung… btul tu.. media sosial ni ada kebaikkannya juga jika digunakan dgn betul.. boleh mengembalikan keakraban dgn kekawan lama..

    1. admin says:

      Akak setuju..media sosial memang dpt membantu utk mengeratkan ukhwah dan silaturrahim…
      Thanks Ain πŸ™‚

  3. Khir Khalid says:

    Semoga tercapai & segala urusan dipermudahkan… aamiin.. πŸ™‚ πŸ™‚

    1. admin says:

      In shaa Allah..aamiin
      Thanks Khir

  4. Memang betul tu Fidah, teknologi moden banyak merapatkan hubungan yg jauh.. macam Nurul ni, jauh disini, adik beradik lain berterabur seluruh malaysia ni.. tapi disatukan dengan whatsapp.. alhamdulillah.

    1. admin says:

      Sy setuju Nurul..alhamdillah…memang teknologi kini dpt merapatkan hubungan
      Thanks Nurul..Salam Jumaat

  5. Maria Firdz says:

    Sedih plak bila hyati lgu tu..

    1. admin says:

      Salam Jumaat Maria..
      Memang sedih bila hayati betul2 liriknya..semakin rindu kat kampung
      Thanks πŸ™‚

  6. Cilembu thea says:

    yang namanya kenangan baik yang indah ataupun yang tidak menyenangkan pasti akan tersimpan selalu dalam hati dan ingatan yang sekali waktu perlu juga untuk dikenang.

    1. admin says:

      Betul..yg pahit..yg manis..pastinya akan menjadi kenangan..
      T.kasih sudi ke sini…salam kenal & selamat hujung minggi

  7. Sobri Yaacob says:

    betul tu sis..teknologi memng mndekatkan mcm saya family ada group whatssup sos enang nak berhubung..rindu kat mak..buat je video call L)

    1. admin says:

      Betul tu Sobri..teknologi dpt memdekatkan yg jauh…
      Thanks πŸ™‚

  8. Lynn Munir says:

    Teknologi merapatkan persahabatan, perhubungan dn perssudaraan. Dalam rabu Fidah.

    1. admin says:

      Salam Khamis K.Lynn. Betul..teknologi merapatkan hubungan…
      Thanks πŸ™‚

  9. RDZ Z says:

    Sorry Fidah dah lama tak jenguk sini…Baru perasan your Blog's URL dah tertinggal..nway happy belated birthday & take care ya…

    1. admin says:

      Thanks Raudzah…sy pun dah lama tak berblogging..

  10. Faizal Nizam says:

    Kalau ikut signboard tu dah dekat dah tu. 500 meter lagi je nak keluar exit tu. Selamat balik kampung.

    1. admin says:

      Alhamdulillah…dah selamat balik kampung…:)
      t.kasih kerana sudi singgah & salam kenal

Leave a Reply

Related Post