Uncategorized

Sarapan di Kopitiam

Assalamualaikum.. Hari ini saya sekeluarga mengambil kesempatan untuk balik ke kampung suami…jadi pagi-pagi lagi sudah bersiap. Untuk memudahkan kerja, suami mengajak bersarapan di sebuah kopitiam berdekatan dengan tampat tinggal kami…excited jugak..sebab dah lama tak makan di situ.. Ok..straight to the point…saya nak komen pasal kopitiam tu…Saya ringkaskan di sini… SERVICE : Perkhidmatan yang tidak cekap. …

Continue Reading
Uncategorized

e-filing

Assalamualaikum… Di hari cuti hujung minggu ini saya berkesempatan untuk mengemaskini e-filing untuk cukai pendapatan (taksiran tahun 2013)… Apa itu e-filing? Ia adalah perkhidmatan yang disediakan oleh pihak Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) untuk memudahkan pembayar cukai melengkap, mengira dan mengemukakan Borang Nyata Cukai Pendapatan (BNCP) secara on-line. Banyak kelebihannya kalau hantar awal…..Selain daripada sistem …

Continue Reading
Uncategorized

Adakah Awak Kawan Saya?

Assalamualaikum… Saya terjumpa pada beberapa quotations tentang kawan sejati di fb. Mungkin itu jugalah lumrah kehidupan…seperti yang selalu disebut dalam pepatah lama..”kawan ketawa ramai..kawan menangis, belum tentu ada” Apa-apa pun..just do our best to be a good friend..kalau tak dapat selesaikan masalahnya sekali pun…menjadi pendengar yang baik juga mungkin sudah mencukupi… Sekian. Wassalam.. Sumber gambar …

Continue Reading
Uncategorized

Demi Masa…

“Demi masa… Sesungguhnya manusia kerugian…. Melainkan yang beriman dan beramal soleh… Dan nasihat menasihati…Supaya mentaati kebenaran… Dan nasihat menasihati…Supaya menetapi kesabaran”  Maaf…agak sibuk kebelakangan ini…tak begitu sempat nak berblogging.. Apa-apa pun…semoga kita sentiasa menghargai masa yang dipinjamkan kepada kita… Teringat saya tentang kisah pertanyaan Imam Ghazali kepada anak muridnya.. “Apakah yang paling jauh dari kita …

Continue Reading