Journey to Kundasang




Assalamualaikum…
Selama ini, saya hanya mendengar cerita sahaja tentang betapa cantiknya Kundasang. Tak sangka pulak hajat untuk ke sana telah tercapai..
Alhamdulillah..berjaya juga menjejakkan kaki ke sana pada hari Sabtu yang lalu.

Saya dan 3 orang rakan sekerja menyewa sebuah kereta, khas untuk ke sana. Kami bertolak lebih kurang jam 7.30 pagi..agak lewat juga kerana kalau di Sabah..siang nya cepat bah!!!

Perjalanan ke sana memang sangat menarik dan kami disajikan dengan pemandangan yang sangat indah.

Here are some of the pictures of beautiful Kundasang….

Memang saya berhajat untuk ke Sabah lagi dan harapnya kunjungan yang akan datang dapat pergi bersama keluarga pula…
Sekian. Wassalam

14 thought on “Journey to Kundasang”

  1. cahaya nur says:

    indah sungguh pemandangannya…

    1. admin says:

      Sangat cantik Nur…memang recommended utk gi holiday
      Thanks 🙂

  2. Sobri Yaacob says:

    wah kundasang memang cantik kan..
    masa sis pg desa castle suhu sejuk x?
    al maklumlah musim panas skrg 😛

    1. admin says:

      Sejuk…sbb pergi pagi 🙂
      Tapi x sempat nak pergi semua tmpt2 yg sobri rekemen dlm blog hari tu..i.e rumah terbalik…rugi lak rasa

    2. Sobri Yaacob says:

      ala.. yg rumah terbalik tu dlam pjalnan nak p mesti kita jmpa.. tapi kat area kundasang smua tempat abih pusing..kan?

  3. Cheq Eem says:

    Kundasang memang tempat wajib pergi kalau ke sabah kan.. rindunya dengan suasana ala2 new zealand tuu… 😀

  4. Khir Khalid says:

    Wahh.. saya tak pernah sampai ke kundasang. Menarik juga ye.. 🙂

  5. Cantiknya. bila la berkesempatan nk g kundasang.Malaysia pon bnyk tmpt mnarik yg kita xtahu kan 🙂

  6. wow cantiknya
    subhanallah

  7. RDZ Z says:

    Salam sabtu Fidah..Wow bestya..cantik..nway kita suka nama kundasang ni…macam best & sejuk je..

  8. Gee Lion says:

    dah ramai yg jejak kaki ke sana.. bila pula giliran saya ye… ):

  9. cantik pemandangan di sana denga udara pun segar sahaja.. 😀

  10. teringin juga nak menjejakkan kai di sana..

  11. Maria Firdz says:

    Teringin nk ke sana juga…

Leave a Reply

Related Post