Selawat Munjiyyah & Tafrijiyah




Jom Selawat…..

Fadhilat :
  • Bahawa siapa yang membacanya 1000x nescaya Allah akan melapangkan segala kesempitan
  • Jika dibaca 500x setiap hari, akan mendapat rezeki yang banyak
  • Barang siapa yang membaca selawat ini 300x semasa pelayaran, akan selamat dari karam atau tenggelam.
Selawat Tafrijiyah / Nariyah

Fadhilat:

  • Barang siapa membaca selawat ini 11x setiap hari selepas sembahyang 5 waktu, rezekinya tidak putus-putus dan mendapt kedudukan yang tinggi
  • Barang siapa yang membaca selawat ini 41x atau 100x, Allah akan menghilangkan segala dukacita dan dimudahkan segala urusan kehidupan.
  • Barang siapa membaca selawat ini 313x setiap hari, nescaya akan terbuka beberapa rahsia ghaib
  • Barang siapa membaca selawat ini 4444x, akan tercapai segala cita-cita dan hajat di dunia dan di akhirat.
Sedikit perkongian tentang Selawat Munjiyyah dan Selawat Tafrijiyah/Nariyah. Semoga memberi manafaat kepada semua. Sesungguhnya kita hanya mampu merancang dan berusaha, namun perancangan Allah adalah yang terbaik.
Sekian. Wassalam
Rujukan : 76 Selawat Penerang Jiwa (Buku)
Tags:

39 thought on “Selawat Munjiyyah & Tafrijiyah”

  1. Maria Firdz says:

    Nice sharing… Cuma sy de twrbaca berkaitan dgn Fadhilat2 tu.. Ada khilaf ulama psl.tu…

    1. admin says:

      Thanks Maria…tapi, sy tak sure pulak pasal tu…Selamat berhujung minggu 🙂

  2. Raudzah Z says:

    Salam Jumaat Fidah..Jom sama-sama berselawat ke atas junjungan besar nabi kita, Nabi Muhammad S.A.W

    1. admin says:

      Jom sama2 kita berselawat Raudzah..thanks 🙂

  3. Salam Jum'at mbak 🙂 Postingan nya bagus 🙂

    1. admin says:

      Salam Jumaat. Thanks Dindin 🙂

  4. Khir Khalid says:

    Selawat & salam jadikan amalan, semoga sentiasa diberkati kehidupan… Thanks sharing Fidah.. 🙂

    1. admin says:

      Thanks En Khir 🙂

  5. Sobri Yaacob says:

    amin..semoga bermanfaat..dan dijadikan malan..

    1. Sobri Yaacob says:

      melawat sini sis 🙂

    2. admin says:

      Thanks Sobri
      Sorry x sempat nak berblogging sgt lately ni..sibuk siket

    3. admin says:

      Thanks Sobri
      Sorry x sempat nak berblogging sgt lately ni..sibuk siket

  6. Dwi Alfina says:

    Aamiin, semoga bermanfaat dan bisa dijadikan amaalan

  7. aminn..thanks for the reminder fidah…

    Regards,
    -Strider-

    1. admin says:

      T.kasih Strider

  8. ain diyana says:

    amin~~.. tq for sharing 😀

    1. admin says:

      Sama2 ain..salam selasa

  9. terima kasih insyaallah

    1. admin says:

      Sama2 Linda
      Salam selasa 🙂

  10. Razi ten says:

    Thanks a lot for sharing ^^
    Lets not forget to send Salawat to our beloved prophets, not just on Maulud Nabi..

    1. admin says:

      Salam Adik.
      Thanks for still reading my blog..
      Selawat dan salam atas junjungan kita Nabi Muhammad SAW

  11. Cheq Eem says:

    amin… tq for sharing dear… 🙂

    1. admin says:

      Thanks Cheq Eem…
      Salam Selasa

    2. admin says:

      Thanks Cheq Eem…
      Salam Selasa

  12. Nice sharing Fidah 🙂

    1. admin says:

      Thanks Nurul..salam selasa

  13. Raudzah Z says:

    Salam hujung minggu Fidah…

  14. Lynn Munir says:

    Hari ni beru sempat singgah ke mari Fidah dan selamat berhujung minggu Fidah.

    1. admin says:

      Salam Selasa K Lynn..thanks

  15. sangat bermanfaat perkongsian ini.. selawat ke ats junjungan besar rasulullah saw..

  16. salam isnin fida.. selamat bekerja.. 😀

    1. admin says:

      Salam selasa Aiza..thanks

  17. RDZ Z says:

    Dah lama Blog Fidah tak update..boring ya?

    1. admin says:

      Salam Selasa Raudzah..sorry sbb dah lama x update entri
      Akhir2 ni memang busy siket..and sy masih outstation..line internet kat hotel ni pun agak slow..so susah siket nak berblogging…

  18. Iya, setiap hari selawat
    Pasti selalu sehat
    Kemanapun selamat
    Rezeki semakin nikmat…

    1. admin says:

      Moga memberi manafaat
      Saling berbagi, mendapat berkat…in shaa Allah

  19. Admin bos says:

    Subhanallah begitu luar biasanya membaca solawat tersebut.. Semoga ysng berbagi ini selalu filindungi dan diberkahi Allah, aamiin.!

    1. admin says:

      Aamiin. Semoga kita semua dijauhkan dari segala bahaya.

Leave a Reply

Related Post