Cerita My Stories

The Erasable Pen

Assalamualaikum Sewaktu berjalan jalan di Nu Sentral saya singgah di kedai Typo. Nak cari pen katanya. Bahaya masuk kedai ni sebenarnya. Sebab peralatan tulis memang menarik. Pen, buku nota dan macam-macam lagi. Dan…seperti yang dijangka, Akak terjebak juga. Arrrgggghhhhhh Ha……ambik. 3 pen…15 hengget. Ada bermacam warna. Chantikkkkk. Segalanya lebih mudah sekarang. Tak payah nak cari …

Continue Reading
Cerita Family My Stories Travel

Titik Tengah Semenanjung

Assalamualaikum Kalau Pontian dikenali sebagai Penghujung Benua Asia, Temerloh pula telah dikenalpasti sebagai Titik Tengah Semenanjung. Dulu saya ingat Temerloh hanya sebagai Bandar Ikan Patin, tapi rupanya ada nama lain. Gambar atas tu home-cooked patin tempoyak. Best tau kalau makan lauk ikan patin tempoyak. Dapat pulak nasi panas. Perrgghhhhh. Mak Mertua lalu kat belakang pun …

Continue Reading
Cerita My Stories

Face Mask

Assalamualaikum Kalau pergi mana-mana kedai yang jual face mask, semuanya dah out of stock. Dari KL sampai ke Bangi…semuanya dah habis. Jadi sekarang, guna aja apa yang ada. Tawakkal aja lah bila naik public transport atau nak ke mana-mana. Kalau nak cari jugak mask, tinggal yang ala2 k-pop tu aje. Tak tau la berkesan ke …

Continue Reading
Cerita My Stories

02022020

Assalamualaikum Entri kali ni adalah untuk mengabadikan nombor atau tarikh yang cun iteww… Sebab bukan selalu nak keluar tarikh macam ni. 2 Februari 2020. Kalau post esok dah 3 haribulan pulak….haha Apa pun nombor atau tarikhnya, semoga Allah memudahkan segala urusan kita semua. Aameen Sekian. Wassalam.

Continue Reading