Cerita Travel

Jalan-jalan Bandung

Assalamualaikum Sepatutnya artikel ni ditulis pada Februari lepas. Tapi Mak tak sempat… huhu. Apa-apa pun kena tulis dan tepek gambar jugak sebab Mak nak buat kenangan. Blog ni kan diary Mak. Kali ni kisah jalan-jalan Bandung, Indonesia. p/s: Terima kasih pada Cik Abang sebab memberi keizinan pada Mak untuk pergi ke sana. Pergi tak lama, …

Continue Reading
Islam

Doa Di Hari Arafah

Ya Allah, Kurniakanlah kepada ku kejayaan terbesar. Selamat dari api neraka dan masuk ke Syurga Firdaus. Ya Allah, Masukkanlah aku dan keluarga ku dalam golongan orang yang beriman, yang menerima kitab amal dari tangan kanan kami. Ya Allah, Kurniakanlah kepada ku kematian yang diberkati. Izikan aku mengucap syahadah sebelum aku menghembuskan nafas terakhir. Kurniakan kepada …

Continue Reading
Family

Masjid Besi

Assalamualaikum. Lately ni, mood berblogging dah ke laut. Tapi bila tengok ada kawan2 yang masih aktif, rasa bersemangat siket nak hapdet blog hari ni. Lebih kurang dua minggu lepas, sempat juga Mak sekeluarga ke Putrajaya. Nak gi jauh2 tak sempat. Maklum ler.. kekangan masa.. 😅 Kebetulan masa tu dah pukul 6 lebih, jadi Mr Hubby …

Continue Reading
Beauty & Health Essential Oils

DIY Lip Balm

Assalamualaikum. Saya nak share tentang cara-cara nak buat DIY lip balm. Caranya mudah saja. Yang penting anda menggunakan essential oil yang berkualiti seperti Young Living Essential Oil. Bahan-bahan: 1 sudu minyak kelapa (saya gantikan dengan almond oil) sebab bau minyak kelapa kadang2 kuat siket.. 😊 1 sudu cocoa butter atau sher butter (boleh beli online …

Continue Reading