Sewing Diary

Terapi Benang Dan Jarum

Assalamualaikum… Dah lama tak upload gambar berkaitan dengan aktiviti jahit menjahit. Tapi Akak nak bagi tau, menjahit kadang kala boleh membuat kita sangat fokus. Boleh jadi terapi minda. Boleh lupa kejap masalah dunia :). Ada ketika, tak sedar masa berjam-jam sudah berlalu. Part paling best, kalau hasil kejadiannya kemas dan memuaskan. Bangga. Kembang kempis hidung …

Continue Reading
Cerita

Anies & You

Assalamualaikum… Kunjungan Abam Posmen hari ini membawa bingkisan untuk Akak…😊 Pastinya kiriman daripada Blogger Anies. Terima Kasih Anies..Moga dimurahkan rezeki selalu. Semoga persahabatan dan silaturrahim juga berkekalan. Aamiin. p/s: sorry, lately ni slow siket aktiviti BW…😌 Kawan2, jom ramai-ramai kita melawat ke blog Anies. Macam-macam cerita ada. Sila layari Blog Anies & You (http://aniesandyou.blogspot.com) Sekian. …

Continue Reading
Cerita

Stesen Komuter

Assalamualaikum. Ada orang tanya, kenapa you suka ambik gambar kat komuter station? Tak ada sebab specific sebenarnya. Cuma nak mengisi masa sambil-sambil tunggu komuter. Terutamanya bila komuter tak tiba pada waktu yang dijanjikan.#aduhai. Gambar tak adalah secanggih mana, tapi bolehlah buat2 hilang boring.   Sekian. Wassalam. #whitebarleyphoto #stesenkomuter #caramengisimasasenggang

Continue Reading
Cerita Family

Senja

Assalamualaikum Senja. Dulu-dulu, kalau time senja tak masuk rumah lagi, mesti arwah Mak dah bising.Tak kan bolehnya nak berkeliaran luar rumah time-time senja ni. Tapi semalam, time senja Akak ada di Putrajaya. Kebetulan anak Akak (Adham) jumpa kawan kat Alamanda. Jadi boleh ‘angkut’ satu keluarga pergi ke Putrajaya. Nasib baik juga Cik Abang nak layan …

Continue Reading
Essential Oils

After One Year Together

Assalamualaikum… Hari ni Akak nak cerita tentang sebuah kesetiaan. Masti best bila kesetiaan membuahkan hasil. Betul tak?..Buktinya macam gambar ni… Hari Rabu lepas, young living ada hantar essential oil ni kerana kesetiaan Akak bersama mereka selama 12 bulan…Minyak ini nama dia ‘loyalty’ Best tau bau dia.. Kalau korang nak dapat minyak macam tu, jom join …

Continue Reading
Cerita Essential Oils

Aku, Dia Dan Mee Bandung (part 2)

Assalamualaikum.. Ini adalah mee bandung. Makanan kebangaan orang Johor (macam Akak..😊). Gambar ini bukanlah untuk promosi mee bandung masakan Akak (sebab makan kat kedai…hehe). Gambar ini hanya untuk menceritakan apakah yang terjadi kepada orang yang makan mee bandung yang ada lapan ekor udang tersusun cantik di permukaannya. Tu pun dia tak sanggup nak makan sampai …

Continue Reading